Ο Στεφανής βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από την Κυβέρνηση

Στην εκπομπή «ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ» του ΑΝΤ1 Αιγαίου και στους δημοσιογράφους  Γρηγορία Μαχαλιά και Γιάννη Μανωλάκη μίλησε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χίου και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ο Παντελής Βρουλής.

Ο κ. Βρουλής μίλησε για το μεταναστευτικό, για τα μεγάλα έργα που υλοποίησε η περιφέρεια στο νησί μας, για την απόφασή του να συστρατευθεί εκ νέου με τον Κώστα Μουτζούρη αλλά και για την ΕΝΑ Χίου.

Προεκλογική η αναβολή των ασφαλιστικών του υπουργείου Μετανάστευσης για το Θόλος

Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι  το υπουργείο Μετανάστευσης δεν ήθελε να θορυβήσει την τοπική κοινωνία προεκλογικά για ευνόητους λόγους. « Θεωρώ ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα γίνουν».  Παράλληλα τόνισε ότι ο κ. Στεφανής βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από την Κυβέρνηση και δεν μιλάει ξεκάθαρα για το θέμα των δομών. « Ας μας πει ξεκάθαρα τι θέλει να γίνει με τη δομή. Εμάς η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Μια μικρή δομή 500 ατόμων για καταγραφή και ταυτοποίηση και τίποτε άλλο πέραν αυτού. Εμείς σεβόμαστε και ακολουθούμε τις αποφάσεις του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι Σαμιώτες ξεγελάστηκαν δέχθηκαν τη δημιουργία δομής και τώρα το ΚΥΤ είναι ασφυκτικά γεμάτο και δεν το αδειάζουν. Δεν τηρούν τις δεσμεύσεις. Επίσης θέλω να πω ότι όταν ήταν ο Μηταράκης στο υπουργείο Μετανάστευσης γινόταν καλή δουλειά, φυλούσαν τα σύνορα και είχαν περιοριστεί οι ροές».

Ήμασταν στη 12η θέση βρισκόμαστε στην 5η

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι όταν η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη ανέλαβε τη διοίκηση , η Περιφέρεια βρισκόταν στην 12η θέση απορροφητικότητας έργων. « Ο Περιφερειάρχης έτρεξε έργα, προχώρησε μελέτες και από την 12η θέση βαρεθήκαμε στην 5η «.

Το Κόρης Γεφύρι είναι έτοιμο

Ο κ. Βρουλής απάντησε και στα όσα προσάπτουν στην Περιφερειακή Αρχή περί προεκλογικών εγκαινίων του Φράγματος Κόρης Γεφύρι. « Ότι έπρεπε να κάνει η Περιφέρεια το έχει κάνει. Μένει να κλείσει  η σήραγγα απορροής υδάτων , η μπουκαπόρτα δηλαδή  όπως τη λέω εγώ και μετά το νερό ι θα πηγαίνει στα δίκτυα που απέχουν 178μ όπου δεν είναι δικό μας έργο.  Επίσης υπολείπονται τα δίκτυα της ΔΕΗ.  Επίσης συνέβη και το εξής παράδοξο. Το έργο έφυγε από τη δικαιοδοσία του υπουργείο Ανάπτυξης, πήγε στο Υποδομών και αναζητούμε τον υπεύθυνο για να μας δώσει τα χρήματα να ολοκληρώσουμε και τη μετατόπιση των δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ. Ας βοηθήσει ο κ. Μηταράκης να μας τα δώσουν για να ολοκληρώσουμε».

Ταυτόχρονα ο κ. Βρουλής μίλησε και για το Φράγμα στο Σαραπιό λέγοντας ότι η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη «Έχουμε το Σαραπιό όπου θα γίνει ένα σωστό Φράγμα που θα βοηθήσει στην ύδρευση. Το δελφίνι δίνει το χειμώνα νερό στο Βροντάδο μέσω των σωλήνων των αφαλατώσεων αλλά και στην πόλη».

Στο Χαλκειός δεν έγινε διαβούλευση

«Το έργο του Χαλκειούς ξεκίνησε επί θητείας Μπουγδάνου στην καρέκλα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη. Δεν έγινε καμία διαβούλευση με τον κόσμο. Πήρε μία μελέτη του 2002 και απλά μας την παρουσίασε. Όταν εγώ και ο κ. Νύκτας του είπαμε ότι πρέπει αν συζητήσουμε με τον κόσμο, κατηγορηθήκαμε για αντιπολίτευση».

 

Στην Περιφέρεια έγινε έργο

Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια  ανέλυσε επιγραμματικά ο αντιπεριφερειάρχης Χίου. « Ολοκληρώσαμε τις πτέρυγες του νοσοκομείου, τον Περιφερειακό του αεροδρομίου, το αντιπλημμυρικό του Κονταρίου. Σχεδιάζουμε την επισκευή και των παλιών κτιρίων του νοσοκομείου, όπως και τον περιφερειακό δρόμο της Καλλιμασιάς. Έχουμε έτοιμη μελέτη, τώρα θα γίνει και η περιβαλλοντική και μετά θα αναζητήσουμε χρηματοδοτικό εργαλείο.  Επίσης έχουμε δώσει πάνω από 1 εκ ευρώ σε ασφαλτοστρώσεις.

Η περιφέρεια είναι για τα μεγάλα έργα. Όπου δεν  μπορεί ο δήμος  βοηθάει η περιφέρεια. Μόνο φέτος έχουμε δώσει 1εκ για ασφαλτοστρώσεις.

Η Πολιτική Προστασία θα στεγαστεί στο Καλουτάς

«Σε λίγο καιρό στο κτίριο Καλουτάς θα στεγάζεται η Πολιτική Προστασία. Εκεί θα δημιουργηθεί ένα συντονισμένο κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Επίσης το συνεδριακό δόθηκε στο Πανεπιστήμιο για χρήση».

Θα ήταν ανήθικό να φύγω από τον Μουτζούρη

Ο αντιπεριφερειάρχης υπερασπίστηκε την απόφασή του να είναι εκ νέου υποψήφιος με τον Κώστα Μουτζούρη, επισημαίνοντας ότι θα ήταν ανήθικό να μην στηρίξει τον Περιφερειάρχη. « Υπήρξα από τους πρωτεργάτες του συνδυασμού του. Με τίμησε 2 χρόνια με τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Δεν θα μπορούσα να τον πουλήσω», είπε χαρακτηριστικά αναρωτώμενος ότι αφού ο κ. Μπουγδάνος επαίρεται για το έργο που έκανε ο ίδιος ως αντιπεριφερειάρχης γιατί έφυγε από τον συνδυασμό. « Εκείνος λέει ότι έκανε έργο. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Τότε γιατί μεταπήδησε σε άλλο συνδυασμό; Γιατί λέει τώρα ότι δεν έχει γίνει έργο; Τελικά τι πραγματικά ισχύει», είπε ο κ. Βρουλής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.